Podravka

Mješavina za palačinke

Voćne palačinke u umaku

Palačinke su toliko svestrane da se mogu naći i u predjelu, glavnom jelu i desertu, no palačinke u slatkom umaku s likerom nježnim će okusom upotpuniti vaš jelovnik.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Voćne palačinke u umaku

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Mješavinu za palačinke stavite u dublju zdjelu, dodajte vodu, limun šećer i izmiješajte pjenjačom u jednoličnu smjesu. Ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim ispecite palačinke.
  2. Breskve ocijedite, narežite, pa njima nadjenite palačinke.
  3. U visoku posudu ulijte hladno prokuhano mlijeko, dodajte sadržaj vrećice Šlag hita, promiješajte i nastavite miksati do željene čvrstoće.
  4. Za umak na laganoj vatri, uz miješanje, otopite džem marelice. Po potrebi dodajte 1-2 žlice vode.

Posluživanje: Nadjevene palačinke prelijte umakom od marelica i poslužite sa Šlag hitom.  

Mala tajna: Ovako pripremljene palačinke savršeno se slažu sa slatkim kao i sa slanim nadjevom.Od pripremljenih palačinki možete pripremiti i tortu, a ako mješavini dodate manje vode možete pripremiti i drobljenac ili popularno zvani Šmarn.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 133 kcal / 556 kJ
Masti 3,19 g
Ugljikohidrati 25,67 g
Vlakna 0,40 g
Bjelančevine 1,54 g
Sol 0,80 g
Vitamin A 144,76 μg
Vitamin D 1,19 μg
Vitamin C 1,52 mg
Niacin 0,77 mg
Pantotenska kiselina 0,03 mg
Kalij 77,56 mg
Kalcij 67,99 mg
Fosfor 10,70 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Gulaš

Inspirirani tradicijom