Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Podravski picek s krumpirom u vrhnju

Lijepe rolice od sira i piletine umotane u špek i poslužene sa zapečenim kuglicama od pire krumpira i vrhnja objedinjavaju podravske okuse na još savršeniji način.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Podravski picek s krumpirom u vrhnju

Sastojci

  • 600 g pilećeg filea
  • 1 žlica Vegete Twist za piletinu
  • 200 g polutvrdog sira
  • 200 g Podravskog špeka Podravka
  • 50 ml ulja
  • 200 ml kiselog vrhnja

Za prilog

Priprema

  1. Pileća prsa narežite na male odreske, lagano potucite preko prozirne folije i pospite Vegetom twist za piletinu. Polovicu sira narežite na štapiće, a ostatak naribajte.
  2. Na svaki odrezak položite štapić sira, zarolajte i omotajte s tankom ploškom podravskog špeka.
  3. Na drveni štapić nabodite pet malih rolica piletine i pecite na roštilju ili gril tavi.
  4. Pečene rolice skinite sa štapića i ostavite na toplom.
  5. Pire krumpir pripremite prema uputi na vrećici, pustite da se malo ohladi.
  6. Od krumpira sa žlicom za sladoled napravite kuglice, stavite ih u nauljeni lim za pečenje, pospite naribanim sirom i zapecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje: Kada krumpir dobije zlatnožutu boju izvadite ga iz pećnice, prelijte s kiselim vrhnjem i servirajte s rolicama od piletine.

Mala tajna: Ako piletinu umotamo u špek spriječit ćemo njezino  isušivanje prilikom pečenja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 1068 kcal / 4.464 kJ
Masti 85,39 g
Ugljikohidrati 10,58 g
Vlakna 0,50 g
Bjelančevine 63,19 g
Sol 4,26 g
Vitamin A 1.459,22 μg
Vitamin D 74,54 μg
Niacin 28,28 mg
Pantotenska kiselina 1,82 mg
Kalij 894,49 mg
Kalcij 519,04 mg
Fosfor 802,18 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka