Podravka

Krem juha od gljiva s maslinovim uljem

Krem juha od gljiva s maslinovim uljem

Njoki s umakom od gljiva

Jednostavno, brzo i ukusno, uspješna je formula ovog recepta. Ujedno je i inspirativna na način da umjesto juhe pripremite umak obogaćen vrhnjem, sirom i mirisom origana.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Njoki s umakom od gljiva

Sastojci

  • 1 kg njoka
  • sol

Za umak

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Sadržaj vrećice krem juhe od gljiva uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
  2. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje, origano i konjak.
  3. Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi.

Posluživanje: Topli umak prelijte preko toplih kuhanih njoka, pospite sirom ribancem, peršinom i poslužite.

Savjet: Ako je umak pregust dodajte još toplog mlijeka. Možete upotrijebiti i dimljeni ili tvrdi sir bogatog i punog okusa.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 497 kcal / 2.077 kJ
Masti 17,06 g
- zasićene masne kiseline 9,75 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 4,52 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,69 g
Ugljikohidrati 35,54 g
Vlakna 2,38 g
Bjelančevine 7,82 g
Sol 198,53 g
Vitamin A 679,06 μg
Niacin 2,42 mg
Pantotenska kiselina 0,07 mg
Kalij 255,15 mg
Kalcij 108,66 mg
Fosfor 122,68 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Badnjak

Više od pripreme za Božić