Varivo od gljiva i leće

Zaželjeli ste se obroka koji se jede žlicom, a ne zahtijeva dugotrajnu pripremu? Predlažemo jednostavno varivo od leće, mrkve i pancete koje se priprema s krem juhom od gljiva.

  • 25 min
  • Jednostavno
Varivo od gljiva i leće

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popržite pancetu narezanu na ploškice i mrkvu na kockice. Zalijte s 500 ml tople vode i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
  2. Krem juhu od gljiva razmutite u 500 ml tople vode i ulijte u varivo. Kuhajte uz povremeno miješanje još 7 minuta. Potkraj kuhanja umiješajte ocijeđenu i ispranu leću.

Posluživanje: Poslužite s nasjeckanim peršinom.

Savjet: Varivu možete dodati malo popečenih šampinjona narezanih na tanje ploške. Također, dio vode u kojoj ćete razmuti juhu možete zamijeniti mlijekom. Juha će biti punijeg okusa.

Tjestenina

Svestrana Talijanka