Podravka

Leća

J235hr – leća, 400g 3d

Varivo od gljiva i leće

Zaželjeli ste se obroka koji se jede žlicom, a ne zahtijeva dugotrajnu pripremu? Predlažemo jednostavno varivo od leće, mrkve i pancete koje se priprema s krem juhom od gljiva.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Varivo od gljiva i leće

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popržite pancetu narezanu na ploškice i mrkvu na kockice. Zalijte s 500 ml tople vode i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
  2. Krem juhu od gljiva razmutite u 500 ml tople vode i ulijte u varivo. Kuhajte uz povremeno miješanje još 7 minuta. Potkraj kuhanja umiješajte ocijeđenu i ispranu leću.

Posluživanje: Poslužite s nasjeckanim peršinom.

Savjet: Varivu možete dodati malo popečenih šampinjona narezanih na tanje ploške. Također, dio vode u kojoj ćete razmuti juhu možete zamijeniti mlijekom. Juha će biti punijeg okusa.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 226 kcal / 945 kJ
Masti 10,41 g
- zasićene masne kiseline 2,18 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 3,08 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 2,94 g
Ugljikohidrati 22,50 g
Vlakna 7,29 g
Bjelančevine 10,85 g
Sol 122,50 g
Vitamin A 7.085,80 μg
Vitamin D 1,20 μg
Niacin 2,47 mg
Pantotenska kiselina 0,44 mg
Kalij 355,95 mg
Kalcij 25,65 mg
Fosfor 153,14 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Badnjak

Više od pripreme za Božić