Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"

Juha od šparoga s pinjolima i sirom

U sezoni šparoga priprema juhe od ove izuzetno ljekovite biljke svakako je jedan od načina njene primjene. Ukoliko vam pak šparoge nisu dostupne, tu je Podravkina krem juha.

  • 10 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Juha od šparoga s pinjolima i sirom

Sastojci

Za posluživanje

  • 100 g sira edamera
  • 50 g popečenih pinjola

Priprema

  1. U mlaku vodu uspite koncentrat Krem juhe od šparoga i stalno miješajte pjenjačom dok juha ne zakipi.
  2. Dodajte vlasac, vrhnje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.

Posluživanje: U vruću juhu stavite narezane kockice sira, pospite pinjolima i poslužite.

Savjet: Umjesto edamera, juhu možete poslužiti s natrganom skutom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 291 kcal / 1.216 kJ
Masti 21,19 g
Ugljikohidrati 13,99 g
Vlakna 0,58 g
Bjelančevine 12,73 g
Sol 0,67 g
Vitamin A 487,24 μg
Vitamin D 17,24 μg
Vitamin E 1,02 mg
Niacin 2,73 mg
Kalij 190,58 mg
Kalcij 244,40 mg
Fosfor 246,63 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje