Japanska salata od riže i kozica
- Recept by coolinarika.com -Dobro nam poznate namirnice, rižu i kozice, začinite finim umakom s azijskim prizvukom. Objedinjeni mirin, soja i sezam daju ovoj salati tu posebnu egzotičnu notu.

Priprema
- Rižu stavite kuhati u 300 ml posoljene kipuće vode.
- Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 10 minuta (dok ne nestane vode), maknite s vatre i ostavite stajati 5 minuta.
- Kozice stavite u kipuću vodu i kuhajte 5-10 minuta.
- Preljev pripremite od rižinog octa, mirina, soja umaka, sezamova ulja i limunova soka.
- Ohlađenu rižu i kozice prelijte preljevom i promiješajte.
- Dodajte oguljene krastavce narezane na ploške, chilli narezan na trakice i mladi luk na kolutiće. Pospite sjemenkama sezama i sve zajedno promiješajte.
Posluživanje: Salatu promiješajte i poslužite.
Savjet: Salata može biti i kao samostalni međuobrok ili obrok.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 300 kcal / 1.254 kJ |
---|---|
Masti | 4,83 g |
Ugljikohidrati | 41,11 g |
Vlakna | 0,70 g |
Bjelančevine | 20,94 g |
Sol | 2,26 g |
Vitamin A | 380,19 μg |
Vitamin C | 17,19 mg |
Niacin | 6,91 mg |
Pantotenska kiselina | 0,92 mg |
Kalij | 315,42 mg |
Kalcij | 50,12 mg |
Fosfor | 268,62 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |