Sočni kolač s brusnicama, bijelom čokoladom i limunom

Sušene brusnice u kombinaciji s bijelom čokoladom rezervirane su za uživanje. Isprepleteni okusi citrusa, cimeta i klinčića daju posebnost ovome kolaču.*****************************************************************Zahvaljujemo blogerici Matejki Buča, Like Chocolate na ustupljenom receptu

  • 90 min
  • Jednostavno
Sočni kolač s brusnicama, bijelom čokoladom i limunom

Sastojci

Za tijesto

Za glazuru

  • 150 g šećera u prahu
  • 35-40 ml limunovog soka

Priprema

  1. Brusnice namočite u limunovu soku barem 1 sat prije pečenja. Dodajte vode ako je potrebno.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i začinima.
  3. Maslac i sva tri šećera pjenasto izmiksajte da dobijete glatku, kremastu smjesu. Zatim dodajte vrhnje i jaja, pa još kratko izmiksajte.
  4. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i začinima, pa kratko izmiješajte pjenjačom ili mikserom na najmanjoj brzini.
  5. Namočene brusnice ocijedite, a zatim ih zajedno s čokoladom nasjeckanom na komadiće špatulom umiješajte u tijesto.
  6. Pripremljeno tijesto prebacite u kalup vel. 25x12 cm obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 60-70 minuta.

Posluživanje: Kolač ohladite u kalupu, prelijte ga glazurom koju ste napraviti miješajući šećer u prahu i limunov sok i poslužite.

Savjet: Glazura neka bude gusta da ne curi previše s kolača.

Masline

Cure sline od masline