Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Vafli sa salatom od račića

Mirisni slatki vafli uobičajeno se poslužuju za doručak, ali zašto se ne bi odlučili i na slanu verziju koju ćete poslužiti s osvježavajućom salatom od račića, rajčica i rikule.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Vafli sa salatom od račića

Sastojci

Za salatu

Priprema

  1. Za vafle
  2. Maslac sobne temperature dobro izradite, pa uz miješanje dodajte jedno po jedno jaje.
  3. Dodajte mlijeko, mineralnu vodu, ulje i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i Vegetom. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto i na kraju umiješajte vlasac. Tijesto ostavite odmarati oko 30 minuta.
  4. Aparat za vafle zagrijte, stavite smjesu na kalup i pritisnite gornjim dijelom. Pecite 4-5 minuta do zlatne boje.

Za salatu

  1. U međuvremenu na zagrijano maslinovo ulje dodajte repove račića i pirjajte 5-10 minuta. Dodajte Vegetu bilje Mediterana mix, sok limuna te maknite iz tavice da se ohladi. Umiješajte narezanu rajčicu i masline.
  2. Preko pečenih vafla stavite rikulu i prelijte pripremljenom salatom od račića.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto račića možete koristiti i Eva tunu iz limenke.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće