Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Vafli sa salatom od račića

Mirisni slatki vafli uobičajeno se poslužuju za doručak, ali zašto se ne bi odlučili i na slanu verziju koju ćete poslužiti s osvježavajućom salatom od račića, rajčica i rikule.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Vafli sa salatom od račića

Sastojci

Za vafle

Za salatu

  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 250 g smrznutih repova račića
  • 1 žličica Vegete bilje Mediterana mixa
  • 1 žlica limunova soka
  • 150 g malih rajčica
  • 6 Zelenih punjenih maslina Podravka
  • 50 g rikule

Priprema

Za vafle

  1. Maslac sobne temperature dobro izradite, pa uz miješanje dodajte jedno po jedno jaje.
  2. Dodajte mlijeko, mineralnu vodu, ulje i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i Vegetom. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto i na kraju umiješajte vlasac. Tijesto ostavite odmarati oko 30 minuta.
  3. Aparat za vafle zagrijte, stavite smjesu na kalup i pritisnite gornjim dijelom. Pecite 4-5 minuta do zlatne boje.

Za salatu

  1. U međuvremenu na zagrijano maslinovo ulje dodajte repove račića i pirjajte 5-10 minuta. Dodajte Vegetu bilje Mediterana mix, sok limuna te maknite iz tavice da se ohladi. Umiješajte narezanu rajčicu i masline.
  2. Preko pečenih vafla stavite rikulu i prelijte pripremljenom salatom od račića.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto račića možete koristiti i Eva tunu iz limenke.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 678 kcal / 2.834 kJ
Masti 45,63 g
Ugljikohidrati 46,14 g
Vlakna 2,02 g
Bjelančevine 20,97 g
Sol 2,11 g
Vitamin A 1.669,30 μg
Vitamin D 41,65 μg
Niacin 8,53 mg
Pantotenska kiselina 1,31 mg
Kalij 351,50 mg
Kalcij 249,23 mg
Fosfor 487,74 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.