Puretina s nadjevom od pistacija

Pureća mesna rolada idealan je izbor za svečani obiteljski ručak. Kombinacija pistacija i limuna dat će posebnu aromu mesu, a možete je poslužiti uz pečeni krumpir ili pirjano povrće.

  • 65 min
  • Srednje zahtjevno
Puretina s nadjevom od pistacija

Sastojci

  • 900 g purećih prsa u komadu
  • 1 žlica Vegete
  • ½ žličice soli
  • 50 g maslaca
  • 50 ml bijelog vina (Traminca)

Za nadjev

  • 50 g maslaca
  • 100 g luka
  • 50 g krušnih mrvica
  • 30 g očišćenih pistacija
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 50 ml svježeg limunovog soka
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • 50 ml vode

Priprema

  1. Maslac otopite u tavici, dodajte luk narezan na kockice i lagano pecite do zlatnožute boje. Maknite s vatre, dodajte krušne mrvice, grubo nasjeckane pistacije, limunovu koricu, limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte.
  2. Puretinu rastvorite u veću šniclu i po potrebi lagano potucite batom za meso.
  3. Meso pospite Vegetom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom. Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladnu tepsiju.
  4. Prelijte rastopljenim maslacem, podlijte vinom i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  5. Kad je rolada pečena, maknite konac, pustite da odstoji 10-ak minuta i narežite.

Posluživanje: Narezanu roladu poslužite toplu uz kuhano, pirjano ili povrće na žaru te pečeni krumpir.

Savjet: Vodu koja ide u nadjev možete zamijeniti bijelim vinom ili voćnim likerom.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!