Puretina s nadjevom od pistacija
- Recept by coolinarika.com -Pureća mesna rolada idealan je izbor za svečani obiteljski ručak. Kombinacija pistacija i limuna dat će posebnu aromu mesu, a možete je poslužiti uz pečeni krumpir ili pirjano povrće.
Priprema
Maslac otopite u tavici, dodajte luk narezan na kockice i lagano pecite do zlatnožute boje. Maknite s vatre, dodajte krušne mrvice, grubo nasjeckane pistacije, limunovu koricu, limunov sok, peršin, vodu i dobro promiješajte. Puretinu rastvorite u veću šniclu i po potrebi lagano potucite batom za meso. Meso pospite Vegetom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom. Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladnu tepsiju. Prelijte rastopljenim maslacem, podlijte vinom i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kad je rolada pečena, maknite konac, pustite da odstoji 10-ak minuta i narežite.
Posluživanje: Narezanu roladu poslužite toplu uz kuhano, pirjano ili povrće na žaru te pečeni krumpir.
Savjet: Vodu koja ide u nadjev možete zamijeniti bijelim vinom ili voćnim likerom.