Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Palačinke rolice

Puževa nas je kućica nadahnula na novi način posluživanja palačinki. Uz ovu Lino poslasticu odlično ide svježe bobičasto voće. Preporuka je da rolice pripremite dan ranije.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Palačinke rolice

Sastojci

Za palačinke

Za premazivanje

Za posipavanje

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Električnom miješalicom izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol i vodu. Tijesto ostavite počivati 30 minuta, a zatim umiješajte jaja.
  2. Od dobivene smjese na blago pouljenoj tavici ispecite 16-18 tankih palačinki.
  3. Rolicu od palačinki ćete dobiti tako da 1 palačinku namažete Lino ladom Gold Creamy i zarolate je do 2/3. Zatim na preostalu trećinu položite palačinku premazanu Lino ladom milk i skupa motate dok i te palačinke ne ostane 1/3 nezarolane. Postupak ponavljajte naizmjenično koristeći Lino ladu Gold Creamy i milk.
  4. Kada ste potrošili pola količine pečenih palačinki, roladu zamotajte do kraja, a od preostalih palačinki napravite još jednu roladu.
  5. Obje rolade stavite u hladnjak na 2 sata. Zatim ih pospite šećerom u prahu i narežite na rolice 2 cm debljine.

Posluživanje: Poslužite rashlađene kao samostalni desert ili uz kuglicu sladoleda po želji.

Savjet: Najbolje je da palačinke budu što tanje kako bi se lakše rolale.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće