Dolcela parfe torta

Čokoladna parfe krema aromatizirana likerom od naranči savršeno će se stopiti s biskvitnom podlogom od čokolade i oraha.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Dolcela parfe torta

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
  3. Dodajte otopljenu čokoladu, mlijeko, limun šećer, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
  4. Lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C.
  5. Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu.

Za kremu

  1. Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko, dodajte sadržaj vrećice Parfe kreme čokolada Dolcela i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute).
  2. U kremu lagano umiješajte liker od naranče, izlijte je preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.
  3. Skinite obod kalupa za torte. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ohladite.

Posluživanje: Tortu narežite na ploške i poslužite uz tučeni Dolcela šlag 5+.

Savjet: Za lakše rezanje torte nož prethodno namočite u toplu vodu.

Rajčica

Za rajske užitke