Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.

Dolcela parfe torta

Čokoladna parfe krema aromatizirana likerom od naranči savršeno će se stopiti s biskvitnom podlogom od čokolade i oraha.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Dolcela parfe torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

Za biskvit

  1. Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte otopljenu čokoladu, mlijeko, limun šećer, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
  3. Lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C.
  4. Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu.

Za kremu

  1. Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko, dodajte sadržaj vrećice Parfe kreme čokolada Dolcela i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute).
  2. U kremu lagano umiješajte liker od naranče, izlijte je preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.
  3. Skinite obod kalupa za torte. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ohladite.

Posluživanje: Tortu narežite na ploške i poslužite uz tučeni Dolcela šlag 5+.

Savjet: Za lakše rezanje torte nož prethodno namočite u toplu vodu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 130 kcal / 543 kJ
Masti 7,23 g
Ugljikohidrati 25,35 g
Vlakna 0,30 g
Bjelančevine 6,90 g
Sol 0,10 g
Vitamin A 231,53 μg
Vitamin D 23,43 μg
Niacin 1,02 mg
Pantotenska kiselina 0,35 mg
Kalij 124,87 mg
Kalcij 73,56 mg
Fosfor 90,44 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje