Slasni arancini

Pod nazivom arancini kriju se neodoljivo slasne sicilijanske okruglice s rižom, punjene pancetom i mozzarellinama.Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Slasni arancini

Sastojci

Priprema

  1. Najprije pripremite klasični rižoto. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk pa dodajte rižu. Kada riža postane staklasta, podlijte je vinom i lagano pirjajte da vino ispari.
  2. Za temeljac, u 500 ml vode dodajte 1 srce goveđeg temeljca za jela i otopite.
  3. Nakon toga rižu podlijevajte goveđim temeljcem i kuhajte uz miješanje malo duže nego što bi je kuhali za rižoto.Pancetu narežite na kockice, kao i mozzarelu.
  4. U ohlađeni rižoto dodajte jedno jaje i malo brašna tek toliko da dobijete smjesu od koje možete raditi okruglice.
  5. U svaku okruglicu stavite po kockicu pancete i jednu mozzarellinu te valjajte dlan o dlan da dobijete loptice.
  6. Pripremljene loptice uvaljajte prvo u brašno pa jaja koja ste umutili s malo mlijeka i zatim u krušne mrvice.Loptice pržite u dobro zagrijanom dubokom ulju dok ne potamne.

Posluživanje: Poslužite ih kao prilog ili samostalno jelo s umakom po želji.

Savjet: Pravilne okruglice dobiti ćete tako da prilikom oblikovanja kuglicu valjate dlan o dlan kako bi sav zrak istisnuli.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus