Pletenica od mesa

Kreativno jelo pripremite u obliku mesnih pletenica, priložite s pečenim krumpirićima i umakom od gljiva i uživajte u pomno odabranoj kombinaciji okusa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pletenica od mesa

Sastojci

Za prilog

Za umak

  • 50 ml bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 Fant umak od gljiva

Priprema

  1. Meso rastvorite u šnicle debljine oko 1-1,5 cm, pa ga narežite na ukupno 9 do 12 traka podjednake dužine.
  2. Napravite pletenice tako da za svaku upotrijebite po 3 trakice mesa. Krajeve dobro učvrstite čačkalicama. Pospite Vegetom Natur pikantno pečenje i pecite na nauljenoj grill tavi dok ne dobije lijepu boju.
  3. Oprani i oguljeni krumpir narežite na ploške i ispecite u dubokom ulju. Pečeni krumpir izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće, pa pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i dobro izmiješajte.
  4. Fant umak od gljiva razmutite u 300 ml vode i neprestano miješajući zagrijte do vrenja. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta, dolijte vino, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte. Ugasite i umiješajte dio peršina.

Posluživanje: Meso poslužite na podlozi od umaka uz pečeni krumpir i sve lagano pospite peršinom.

Savjet: Dio obje količine mesa možete zamijeniti biftekom (goveđim fileom) tako da dobijete pletenice od 3 boje.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.