Leća s blitvom, bundevom i mesom

Kad nastupi zima na stolu vašeg zagrijanog doma savršeno će se uklopiti jelo od kuhanog dimljenog mesa, leće i bundeve.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Leća s blitvom, bundevom i mesom

Sastojci

Priprema

  1. Meso prelijte vodom i kuhajte da omekša (oko 20 minuta). Kada je kuhano narežite ga na manje komade.
  2. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk, popecite ga da omekša, pa dodajte protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, kim, mljeveni papar, slatku papriku, chilli i Vegetu. Sve laganoj kuhajte oko 5 minuta.
  3. Dodajte ocijeđenu leću, narezanu blitvu, zalijte s oko 700 ml vode i kuhajte na laganoj nekoliko minuta.
  4. Zatim dodajte narezano meso, narezanu bundevu i kuhate još 10-15 minuta.

Posluživanje: Pospite s peršinom i korijanderom, dodajte limunov sok i posolite po potrebi.

Savjet: Vodu u kojoj se kuhalo meso koristite za podlijevanje jela.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke