Dolcela

Čokoladni Muffins

Čoko cupcakes s narančom

Čokoladna krema s dodatkom Dolcela šećera od naranče i savršeno mekani Dolcela muffini čine neodoljivu kombinaciju koja se topi u ustima. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Čoko cupcakes s narančom

Sastojci

Muffini:

Za kremu:

  • 200 g slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade (ili čokolade za kuhanje)
  • 1 Dolcela Naranča šećer
  • 150 g slatkog vrhnja (po želji dio vrhnja možete zamijeniti krem sirom)

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu pa dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miksajte srednjom brzinom 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto.Komadiće čokolade žlicom umiješajte u tijesto.
  2. U 12 kalupa/košarica žlicom ili žlicom za sladoled ravnomjerno raspodijelite tijesto. Pecite oko 18 minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C. Pečene muffinse ostavite da se ohlade u kalupima.
  3. U manji lončić dodajte slatko vrhnje i naranča šećer, stavite grijati na umjerenu vatru te povremeno promiješajte.
  4. U međuvremenu usitnite čokoladu pa pred vrenje ugasite vatru i dodajte je u vrhnje.Ostavite tako 5 minuta pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dobro ohladite minimalno 12 sati ili preko noći.
  5. Ohlađenu kremu dobro razradite mikserom pa dodajte slatko vrhnje ili kombinaciju vrhnja i sira te miksajte dok ne dobijete prozračnu kremu. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i ukrasite muffine.

Posluživanje: Ohladite u frižideru i ukrasite kriškama naranče i komadićima čokolade.

Savjet: Ako jako volite kombinaciju naranče i čokolade, 1 Dolcela naranča šećer možete umiješati i u tijesto za muffine.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat