Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Churros u obliku srca

Odolijevanje svježe pečenim churrosima unaprijed je izgubljena bitka. Zato se odmah prepuštamo uživanju u ovoj poslastici od prženog dizanog tijesta koja potiče iz španjolskog i portugalskog kraja.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Churros u obliku srca

Sastojci

Za churros

Priprema

  1. U posudi pomiješajte vodu, maslac, šećer i sol te kuhajte dok voda ne zavrije, a maslac se potpuno ne otopi. Posudu maknite sa štednjaka, dodajte brašno, a zatim žustro i brzo promiješajte drvenom kuhačom.
  2. Vratite na srednju temperaturu i nastavite miješati, sve dok vam se tijesto ne počne lijepo odvajati od posude. Posudu ponovo maknite s vatre i ostavite tijesto da se kratko ohladi.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje, miješajući između dodavanja. Kada ste dodali sva jaja, nastavite miješati drvenom kuhačom dok ne dobijete glatko i sjajno tijesto.
  4. Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Istiskujte ga u obliku srca na komadiće papira za pečenje.
  5. U posudi širokog dna zagrijte ulje 2 – 3 cm dubine.Papiriće pažljivo uronite u vruće ulje dok se tijesto ne odvoji.
  6. Za preljev, slatko vrhnje zagrije, dodajte Lino Ladu Gold i promiješajte da se sastojci povežu.

Posluživanje: Churros poslužite s preljevom od Lino Lade.

Savjet: Prilikom prženja churrosa pazite da ulje ne dodirujete prstima. Papiriće možete ponovno iskoristiti za nove churrose.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje