Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama i cimetom

Slatke knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama i cimetom podsjećaju na djetinjstvo i uvijek su rado viđene u tanjuru. Upotpuniti ih možete posipom od šećera, prelivene medom, džemom ili pekmezom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama i cimetom

Sastojci

Za knedle

Za nadjev

Za posluživanje

Priprema

  1. Krumpir ogulite, skuhajte, potom ocijedite te napravite pire s dodatkom malo soli i maslaca. Ostavite da se ohladi.
  2. Kad se pire ohladio, dodajte jaje i brašno po potrebi dok tijesto ne prestane biti ljepljivo. Tijesto razdijelite na 20 loptica.
  3. Šljive očistite i u svaku stavite žličicu šećera pomiješanog s cimetom.
  4. Oko svake pripremljene šljive omotajte tijesto i napravite knedlu.
  5. Knedle stavite kuhati u kipuću vodu. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu i još 2 minute (sve skupa oko 10 minuta).
  6. Na zagrijanom maslacu popecite krušne mrvice, dodajte vanilin šećer. Knedle ocijedite i uvaljajte u popečene mrvice.

Posluživanje: Knedle poslužite tople posipane šećerom ili prelivene medom.

Savjet: Knedle možete poslužiti i s preljevom koji ste napravili od Podravkinog pekmeza od šljiva, šećera i vode.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma