Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Jabučinke

Pogodili ste - jabuke i palačinke! Svi se sjećamo jabuka u šlafroku posute šećerom u prahu, a ovo je malo drugačija, bogatija, ali jednako ukusna verzija.

  • 75 min
  • Srednje zahtjevno
Jabučinke

Sastojci

Za palačinke

Za puding

Za šlag

Priprema

Za palačinke

  1. U jednoj posudi zajedno pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić, a u drugoj jaja, omekšali maslac i mlijeko.
  2. Prvu mješavinu lagano sipajte u mješavinu s jajima i mlijekom cijelo vrijeme dobro miješajući. Pustite je da odstoji 15-20 minuta.
  3. Jabuke ogulite i izvadite im sredinu, ali tako da ostanu cijele, pa ih narežite na tanke ploške tako da otvor ostane u sredini.
  4. Ploškice dobro umočite u oštro brašno sa svih strana.
  5. Na zagrijanu nauljenu tavu položite nekoliko ploški jabuke i kratko pecite bez okretanja dok ne porumene, pa ulijte smjese toliko da prekrije jabuke.
  6. Pecite dok se ne pojave mjehurići, zatim okrenite. Proces ponavljajte dok ne potrošite sve jabuke i tijesto.

Za puding

  1. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 75 ml mlijeka.
  2. Preostalo mlijeko skuhajte, maknite s vatre i umiješajte razmućeni puding. Vratite na vatru i kuhajte 1-2 minute.
  3. Gotovi puding pustite da se dobro ohladi, pa dodajte maslac i dobro ga razradite električnom miješalicom.

Za šlag

  1. Šlag hit pomiješajte s mlijekom i istucite u čvrsti šlag.

Posluživanje: Na tanjur najprije stavite palačinku, dodajte 2 žlice pudinga, a na vrh stavite malo šlaga.

Savjet: Možete napraviti i male palačinke u manjoj tavici s jednom kriškom jabuke.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 154 kcal / 644 kJ
Masti 8,43 g
Ugljikohidrati 17,71 g
Vlakna 1,26 g
Bjelančevine 2,82 g
Sol 0,40 g
Vitamin A 346,71 μg
Vitamin D 21,03 μg
Niacin 1,19 mg
Pantotenska kiselina 0,24 mg
Kalij 118,00 mg
Kalcij 90,63 mg
Fosfor 105,60 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Topli napici

Okus koji grije oko srca