Slastice i kolači

Slatka napast

Lava cake sa sladoledom

Neodoljivi lava cake poslužen uz sladoled izvana je pečen, a iznutra kremast i sočan. Već sama pomisao na ovu čokoladnu rapsodiju budi sva osjetila.

  • 20 min
  • Jednostavno
Lava cake sa sladoledom

Sastojci

  • 1 Dolcela Lava Muffins
  • 2 jaja
  • 2-3 žlice tople vode
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • sladoled

Priprema

  1. Mješavinu za Lava muffinse uspite u posudu i dodajte jaja i vodu.
  2. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom, najprije lagano, zatim najvećom brzinom oko 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 20 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
  4. Za ganache, vrhnje za kuhanje zagrijte, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.

Posluživanje: Topli Lava cake prelijte ganacheom i poslužite sa sladoledom.

Savjet: Vrijeme pečenja prilagodite karakteristikama pećnice, tijesto mora biti izvana pečeno, a unutra sočno.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...