Pilav od bulgura s marelicama i pinjolima

Predlažemo da ovu kombinaciju pilava od bulgura s marelicama i pinjolima svakako pripremite jer u njegovom odličnom okusu uživa svatko tko ga proba. Poslužite s pilećim fileom, a marelice možete zamijeniti grožđicama ili narezanim datuljama.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pilav od bulgura s marelicama i pinjolima

Sastojci

Priprema

  1. Na tavi popecite pinjole, a zatim ih izvadite na kuhinjski papir.
  2. U tavi zagrijte ulje i popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte bulgur, kratko popecite i zalijte vodom.
  3. Umiješajte sitno nasjeckane marelice, cimet, Vegetu Natur i pustite da zavrije.
  4. Pokrivenu posudu maknite s vatre i ostavite na toplom da odstoji dok bulgur nabubri (30 minuta).
  5. Umiješajte pinjole, peršin, posolite i popaprite.

Posluživanje: Poslužite s pečenim pilećim fileom.

Savjet: Marelice možete zamijeniti grožđicama ili narezanim datuljama.

Gulaš

Inspirirani tradicijom