Pilav od bulgura s marelicama i pinjolima
- Recept by coolinarika.com -Predlažemo da ovu kombinaciju pilava od bulgura s marelicama i pinjolima svakako pripremite jer u njegovom odličnom okusu uživa svatko tko ga proba. Poslužite s pilećim fileom, a marelice možete zamijeniti grožđicama ili narezanim datuljama.
Priprema
Na tavi popecite pinjole, a zatim ih izvadite na kuhinjski papir. U tavi zagrijte ulje i popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte bulgur, kratko popecite i zalijte vodom. Umiješajte sitno nasjeckane marelice, cimet, Vegetu Natur i pustite da zavrije. Pokrivenu posudu maknite s vatre i ostavite na toplom da odstoji dok bulgur nabubri (30 minuta). Umiješajte pinjole, peršin, posolite i popaprite.
Posluživanje: Poslužite s pečenim pilećim fileom.
Savjet: Marelice možete zamijeniti grožđicama ili narezanim datuljama.