Zapečena tjestenina s tikvicama

Odlčno, brzo i lagano :) Idealno za ovo doba godine :)

  • Jednostavno
Zapečena tjestenina s tikvicama

Sastojci

  • 300g tjestenine
  • 2 srednje tikvice (narezane na trakice)
  • 100g kruha bez kore (starog bar 1 dan)
  • 400ml gotovog umaka ili vrhnja za kuhanje
  • soli, papra, maslinovog ulja

Priprema

  1. Ugrijat pećnicu na 200°C.Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, minutu prije nego je gotova dodajte joj narezane tikvice.
  2. U međuvremenu kruh odvojite od korice i stavit ga u multi praktik (food processor) nek se ugrubo nasjecka.Kruh stavite u tavu posolite, popaprite, prelijte s malo maslinovog ulja i tostirajte ga (nek uhvati koricu sa svih strana) i ostavite sa strane.
  3. Tjesteninu i tikvice ocijedite, vratite nazad u lonac i prelijte s umakom ili vrhnjem za kuhanje (ja sam koristila ovaj umak), posolite popaprite, zagrijte na laganoj vatri (po želji naribajte malo sira - gaude) i sve preselite u nauljenu posudu za pečenje. Pospite s mrvicama kruha i zapecite na 200°C oko 20-25min.
Ajvar

Razmazi svoje nepce