Zapečena tjestenina s tikvicama
- Recept by coolinarika.com -Odlčno, brzo i lagano :) Idealno za ovo doba godine :)
Priprema
Ugrijat pećnicu na 200°C. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, minutu prije nego je gotova dodajte joj narezane tikvice. U međuvremenu kruh odvojite od korice i stavit ga u multi praktik (food processor) nek se ugrubo nasjecka. Kruh stavite u tavu posolite, popaprite, prelijte s malo maslinovog ulja i tostirajte ga (nek uhvati koricu sa svih strana) i ostavite sa strane. Tjesteninu i tikvice ocijedite, vratite nazad u lonac i prelijte s umakom ili vrhnjem za kuhanje (ja sam koristila ovaj umak ), posolite popaprite, zagrijte na laganoj vatri (po želji naribajte malo sira - gaude) i sve preselite u nauljenu posudu za pečenje. Pospite s mrvicama kruha i zapecite na 200°C oko 20-25min.