Zlato polje

Riža parboiled vakuum

Teriyaki palamida

Plava riba i soja umak izvrsna su kombinacija azijske kuhinje, osobito one japanske. Mariniranu palamidu u teriyaki umaku poslužite uz kuhanu rižu i mahune.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Teriyaki palamida

Sastojci

  • 50 ml soja umaka
  • 50 ml mirina
  • 2 žlice šećera
  • 550 g fileta palamide
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 225 g Riže parboiled Zlato polje
  • 400 g tankih zelenih ili žutih mahuna

Priprema

  1. U manjoj posudi zajedno pomiješajte soja umak, mirin i šećer. Stavite na laganu vatru i neprestano miješajte dok ne zakuha. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
  2. Filete palamide narežite na veće komade i popecite ih na maslinovom ulju tako da dobiju lijepu boju.
  3. Tako popečenu palamidu odmah umočite u pripremljeni teriyaki umak i ostavite je stajati u njemu oko 5 minuta.
  4. Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi i procijedite.
  5. Mahune očistite, operite i također skuhajte u slanoj vodi.

Posluživanje: Pripremljenu palamidu poslužite uz kuhanu rižu i mahune lagano prelivene teriyaki umakom.

Savjet: Ako volite gušće umake, u teriyaki odmah nakon što ste ga maknuli s vatre možete umiješati 1-2 žličice Gussnela.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 549 kcal / 2.295 kJ
Masti 13,74 g
Ugljikohidrati 67,04 g
Vlakna 3,00 g
Bjelančevine 36,59 g
Sol 2,28 g
Vitamin A 3.148,00 μg
Vitamin D 295,63 μg
Niacin 20,12 mg
Pantotenska kiselina 2,31 mg
Kalij 584,51 mg
Fosfor 441,12 mg
Magnezij 100,53 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Puding

Zadrhtite od uzbuđenja