Teriyaki palamida
- Recept by coolinarika.com -Plava riba i soja umak izvrsna su kombinacija azijske kuhinje, osobito one japanske. Mariniranu palamidu u teriyaki umaku poslužite uz kuhanu rižu i mahune.

Priprema
- U manjoj posudi zajedno pomiješajte soja umak, mirin i šećer. Stavite na laganu vatru i neprestano miješajte dok ne zakuha. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
- Filete palamide narežite na veće komade i popecite ih na maslinovom ulju tako da dobiju lijepu boju.
- Tako popečenu palamidu odmah umočite u pripremljeni teriyaki umak i ostavite je stajati u njemu oko 5 minuta.
- Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi i procijedite.
- Mahune očistite, operite i također skuhajte u slanoj vodi.
Posluživanje: Pripremljenu palamidu poslužite uz kuhanu rižu i mahune lagano prelivene teriyaki umakom.
Savjet: Ako volite gušće umake, u teriyaki odmah nakon što ste ga maknuli s vatre možete umiješati 1-2 žličice Gussnela.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 549 kcal / 2.295 kJ |
---|---|
Masti | 13,74 g |
Ugljikohidrati | 67,04 g |
Vlakna | 3,00 g |
Bjelančevine | 36,59 g |
Sol | 2,28 g |
Vitamin A | 3.148,00 μg |
Vitamin D | 295,63 μg |
Niacin | 20,12 mg |
Pantotenska kiselina | 2,31 mg |
Kalij | 584,51 mg |
Fosfor | 441,12 mg |
Magnezij | 100,53 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |