Bijeli čupavci
- Recept by coolinarika.com -Neki novi čupavci... obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema. Mogu biti dostojna zamjena za tortu tako da se poslažu jedan do drugoga, a svaki neka bude postolje za jednu rođendansku svjećicu!

Priprema
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
- Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
- Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
- Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
- Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
- Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
- Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
- Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.
Savjet: Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 409 kcal / 1.710 kJ |
---|---|
Masti | 32,06 g |
Ugljikohidrati | 26,76 g |
Vlakna | 2,36 g |
Bjelančevine | 6,06 g |
Sol | 0,44 g |
Vitamin A | 459,55 μg |
Vitamin D | 21,03 μg |
Niacin | 2,43 mg |
Pantotenska kiselina | 0,47 mg |
Kalij | 209,73 mg |
Kalcij | 126,87 mg |
Fosfor | 189,79 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |