Božić

Najsvečaniji stol u godini

Bijeli čupavci

Neki novi čupavci... obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema. Mogu biti dostojna zamjena za tortu tako da se poslažu jedan do drugoga, a svaki neka bude postolje za jednu rođendansku svjećicu!

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Bijeli čupavci

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 200 ml mlijeka
  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
  • 120 g kokosovog brašna
  • 100 g badema u listićima

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
  3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  4. Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
  5. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
  6. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
  7. Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
  8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.

Savjet: Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 409 kcal / 1.710 kJ
Masti 32,06 g
Ugljikohidrati 26,76 g
Vlakna 2,36 g
Bjelančevine 6,06 g
Sol 0,44 g
Vitamin A 459,55 μg
Vitamin D 21,03 μg
Niacin 2,43 mg
Pantotenska kiselina 0,47 mg
Kalij 209,73 mg
Kalcij 126,87 mg
Fosfor 189,79 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kruh

Kruh naš svagdašnji