Tiramisu kocke

Tiramisu možete oblikovati po želji, a da nikad ne izgubi ono prepoznatljivo, najfinije – okus.

  • 30 min
  • Jednostavno
Tiramisu kocke

Sastojci

  • 2 Tiramisu krema Dolcela
  • 600 ml mlijeka
  • 300 ml kave
  • 2 žlice ruma
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 kutija piškota (200 g)

Za posipavanje

  • kakaa u prahu

Priprema

  1. U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećica Tiramisu kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom mješalicom (srednjom bzinom) 4 do 5 minuta.
  2. U tepsiju (veličine 30×20 cm) složite pola količine piškota izlomljenih na manje dijelove.
  3. Natopite ih mješavinom kave i ruma, a zatim rasporedite pola količine pripremljene tiramisu kreme. Kremu prekrijte preostalim izlomljenim piškotama koje također natopite mješavinom kave i ruma te pospite grubo narezanom čokoladom.
  4. Preko toga ravnomjerno rasporedite preostalu tiramisu kremu. Kolač stavite u hladnjak oko 2 sata.

Posluživanje: Prije posluživanja kolač pospite kakaom u prahu.

Savjet: Umjesto ruma možete upotrijebiti liker od naranče.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja