harissa

tradicionalna Sjeverno africka zacinjena i ljuta pasta koristi se pri upotrebi  juha, marinada ,tagina,pecenih i raznih jela

  • Jednostavno
harissa

Sastojci

  • 125g suhih ljutih paprika (peteljke odstraniti)
  • 1zlica suhe minte
  • 1zlica mljevenog kumina
  • 1zlica mljevenog coriandera
  • 10 cesnja bijelog luka
  • 125ml maslinovo ulje

Priprema

  1. ljute paprike izrezite na manje komade i polijte ih vrelom vodom .ostavite neka odstoje 1 sat.procijedite i stavite u procesor ,dodajte mintu ,bijeli luk ,zacine 1 zlicu maslinovog ulja i 1/2 zlicice soli.dobro procesujte pa zatim dodajte jos malo ulja pa ponovno sve procesujte i tako dok nedobijete gustu pastu .pastu izlijte u sterilizirane staklenke i na vrh stavite malo maslinovog ulja .moze da stoji par mjeseci u hladnjaku
Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma