Pikantna pita s curry piletinom

Mrvičasto tijesto u kombinaciji s aromatičnim sirom i pikantnom piletinom pravo je otkriće. Pita s curry piletinom užitak je za sve ljubitelje pikantnih okusa.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pikantna pita s curry piletinom

Sastojci

Za tijesto:

Nadjev:

Priprema

  1. Od brašna, parmezana, soli i maslaca umijesite mrvičasto tijesto. Dodajte žumanjak i vodu pa kratko mijesite, dok ne dobijete kompaktno tijesto koje se ne mrvi.
  2. Ako imate vremena, ohladite ga 30 minuta. Tijesto podijelite na dva dijela: 2/3 i 1/3.
  3. Veći dio razvaljajte na pobrašnjeloj plohi u oblik kruga promjera 24-26 cm pa prebacite u kalup za pitu koji ste premazali s malo maslaca. Utisnite u dno i stranice.
  4. Izbodite dno pa ga prekrijte polovicom ribanog sira. Premažite cijelo tijesto bjelanjkom. Curry pomiješajte s Gussnelom i prelijte preko sira, a zatim na vrh dodajte ostatak naribanog sira.
  5. Drugi dio tijesta razvaljajte na veličinu kalupa i prebacite preko nadjeva. Utisnite rubove da se spoje s donjom korom pa na sredini 'poklopca' izrežite križić. Premažite sve bjelanjkom i pospite sezamom.
  6. Ohladite dok se pećnica ne zagrije na 200°C, a zatim pecite oko 40 minuta tj. dok pita ne dobije lijepu boju.

Posluživanje: Ostavite da pita stoji 10-ak minuta prije posluživanja. 

Savjet: Mrvičasto tijesto možete dobiti trljanjem među dlanovima ili u multipraktiku.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus