Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Šarlote od vanilije s jabukama

Kad vam se jede nešto fino i slatko, uz svu gužvu u kojoj se nalazite predlažemo da pripremite šarlote od vanilije s jabukama. Jednostavno obložite piškote kao ogradu, a unutra ih napunite finom kremom od pudinga i slatkog vrhnja te ukrasite šlagom.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Šarlote od vanilije s jabukama

Sastojci

Priprema

  1. Pripremite 8 okruglih čaša promjera 8 cm i stavite ih na toplo.
  2. Piškote prerežite na pola, posložite ih u krug uz vanjski rub čaše, pa ih vežite trakicom da se piškote malo stisnu, ali pazite da ne izgube oblik.
  3. Ostatak piškota narežite na manje komadiće i rasporedite ravnomjerno u rupama iz kojih ste izvukli čaše.
  4. Puding pomiješajte s 50 g šećera i razmutite u 50 ml hladnog mlijeka.
  5. U ostatak mlijeka ulijte 200 ml slatkog vrhnja i stavite na vatru.
  6. Kada zakuha umiješajte razmućeni puding i dobro miješajući kuhajte još 1-2 minute, maknite s vatre i pustite da se ohladi 15-20 minuta.
  7. Preostalih 200 ml slatkog vrhnja električnom miješalicom istucite u šlag i dobro izmiješajte s pudingom.
  8. Dobiveni puding ulijte u "kalupčiće" i pustite da se ohlade do sobne temperature.
  9. Jabuke ogulite i narežite na manje ploškice. Maslac rastopite na laganoj vatri, pa na njemu prodinstajte jabuke. Dodajte rum, šećer, limunov sok, cimet i na laganoj vatri pirjajte još 4-5 minuta.
  10. Jabuke rasporedite po pudingu, pustite da se ohlade 10-15 minuta i premjestite u hladnjak na 2 sata.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno uz mesno jelo ili neki napitak.

Savjet: Šarlote možete dodatno ukrasiti šlagom.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima