Vegeta

Mažuran usitnjeni

Vegeta maestro mazuran 3d

Varivo od leće

Književnojezično gledano variva su kuhana i povrtna jela, dok govorno cušpajz označava prilog uz glavno jelo. Ovo jelo možete poslužiti u oba konteksta.

  • 70 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Varivo od leće

Priprema

  1. Očišćenu i namočenu leću skuhajte u vodi.
  2. Na maslacu popecite nasjeckanu pancetu. Dodajte mrkvu i krumpir narezane na kockice, lovorov list, mažuran i malo propirjajte podlijevajući vodom.
  3. Zatim dodajte Fant za grah i variva razmućen u malo vode i kuhanu leću. Po potrebi dolijte vode i kuhajte oko 15 minuta.

Posluživanje: Varivo od leće poslužite uz svinjsko pečenje.

Savjet: Na pola kuhanja leći promijenite vodu te je dalje kuhajte.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 242 kcal / 1.012 kJ
Masti 9,95 g
Ugljikohidrati 30,28 g
Vlakna 4,74 g
Bjelančevine 12,56 g
Sol 1,87 g
Vitamin A 3.728,42 μg
Vitamin E 1,25 mg
Vitamin C 23,76 mg
Niacin 2,68 mg
Kalij 554,25 mg
Kalcij 46,96 mg
Fosfor 194,73 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dječji rođendan

Neka sve bude igra!