Varivo od leće

Jela na žlicu koja obiluju povrćem i žitaricama okrepljuju tijelo, baš poput bogatog variva od leće. Osim u jušnoj verziji, možete ga poslužiti i kao prilog glavnom jelu.

  • 70 min
  • Jednostavno
Varivo od leće

Priprema

  1. Očišćenu i namočenu leću skuhajte u vodi.
  2. Na maslacu popecite nasjeckanu pancetu. Dodajte mrkvu i krumpir narezane na kockice, lovorov list, mažuran i malo propirjajte podlijevajući vodom.
  3. Zatim dodajte Fant za grah i variva razmućen u malo vode i kuhanu leću. Po potrebi dolijte vode i kuhajte oko 15 minuta.

Posluživanje: Varivo od leće poslužite uz svinjsko pečenje.

Savjet: Na pola kuhanja leći promijenite vodu te je dalje kuhajte.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat