Marinirane tikvice s mozzarellom

Obožavate li sirovo povrće, ova je salata kreirana baš za vas. Svjež izgled i svjež okus – osvježit će vam dan.

  • 30 min
  • Jednostavno
Marinirane tikvice s mozzarellom

Sastojci

  • 4 mlada luka
  • 200 g mrkve
  • 125 g mozzarelle
  • 1 kg tikvica

Za salatni preljev

  • 50 ml vode
  • 1 žlica octa (aceto balsamico ili vinski ocat)
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice Vegeta Natur salata

Priprema

  1. Tikvice i mrkvu operite i narežite na tanke uzdužne ploške. Mladi luk operite i narežite na ploške, a mozzarellu na kockice.
  2. Salatni preljev pripremite tako da pomiješate Vegetu Natur salata, vodu i aceto balsamico pa ostavite neka odstoji oko 10 minuta. Zatim umiješajte maslinovo ulje pa prelijte salatni preljev preko povrća.
  3. Salatu ostavite da se marinira oko 15 minuta. Prije posluživanja, po tikvicama rasporedite narezanu mozzarellu.

Posluživanje: Marinirane tikvice s mozzarellom poslužite s odreskom u pikantnom umaku ili s roštilja.

Savjet: Mozzarellu možete zamijeniti mladim kravljim sirom.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje