Lješnjak keksići

Tamno-svijetli keksići hipnotizirat će vas svojim privlačnim izgledom, a oduševiti okusom. Odlični su u hladnim zimskim danima uz šalicu toplog napitka.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Lješnjak keksići

Sastojci

Priprema

  1. U višu posudu stavite brašno, maslac natrgan na kockice i šećer u prahu.
  2. Miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne bude podjednako mrvičasta, pa dodajte žumanjak i mlijeko te dobro promiješajte.
  3. Tijesto rukom izradite u oblik kugle, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena.
  4. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte u pravokutnik 30x20 cm i premažite Lino ladom.
  5. Lješnjak sameljite i pospite po Lino ladi.
  6. Tijesto zarolajte da dobijete roladu i zamotajte ga u foliju ili papir za pečenje i spremite u hladnjak na 1 sat.
  7. Uklonite foliju, a roladu narežite na kolutiće debljine 1 cm i posložite u lim na papir za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  8. Čim keksiće izvadite iz pećnice, pospite ih šećerom u prahu i pustite da odstoje barem 15-20 minuta.

Posluživanje: Poslužite uz topli napitak.

Savjet: Ako keksiće spremate u zatvorenu posudu, prvo ih pustite da se dobro ohlade do sobne temperature kako se ne bi navlažili.

Rajčica

Za rajske užitke