Salata sa zimskom kobasicom

Tjestenina se izvrsno uklapa u ovu ukusnu salatu koja može poslužiti za blagdane, ali i u svakoj drugoj prilici. Okus i izgled salate upotpunjuje zimska kobasica, mozzarella, punjene masline i cherry rajčice.

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata sa zimskom kobasicom

Sastojci

Za salatni preljev

  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. Rajčicu i mozzarellu narežite napola, masline na ploške i zelenu salatu na trakice.
  3. Pomiješajte ulje, ocat, peršin i prelijte preko salate.
  4. Zimsku narežite na trakice i umiješajte u salatu.

Posluživanje: Salatu po potrebi posolite i poslužite kao samostalni obrok.

Savjet: Umjesto zelene salate možete upotrijebiti crveni radič.

Rajčica

Za rajske užitke