Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"

Krem juha od gljiva

Da biste se ugrijali i okrijepili u ove hladne zimske dane, pripremite ovu krem juhu od gljiva koju ste dodatno obogatili ukusnom hrskavom pancetom.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Krem juha od gljiva

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Krem juhe od gljiva uspite u mlaku vodu. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  2. Kuhajte na laganoj vatri 7 minuta neprestano miješajući.
  3. Pred kraj dodajte vrhnje i vino te pustite da zavrije.
  4. Pancetu popecite da bude hrskava.

Posluživanje: Toplu juhu poslužite posipanu peršinom i usitnjenom pancetom.

Savjet: Umjesto peršina juhu možete posipati narezanim vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 177 kcal / 740 kJ
Masti 11,19 g
Ugljikohidrati 9,60 g
Vlakna 0,01 g
Bjelančevine 7,39 g
Sol 0,36 g
Vitamin A 127,24 μg
Vitamin D 5,62 μg
Niacin 1,12 mg
Pantotenska kiselina 0,08 mg
Kalij 105,70 mg
Kalcij 33,91 mg
Fosfor 68,27 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola