Kesten kolačići

Tiho, o tiho govori mi jesen; Šuštanjem lišća i šapatom kiše ... " - kaže Dobriša Cesarić.....Tiho, o tiho govori mi jesen; Pucketanjem kestenja u rasplamsaloj vatri ... " - kažem Ja...Jednostavni, prhki kolačići s punjenjem od kestena.....

  • Jednostavno
Kesten kolačići

Sastojci

TIJESTO

  • 300g brašna
  • 200g maslaca ili margarina
  • 100g šećera
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo

NADJEV

  • 2 dcl mlijeka
  • 2 žlice pudinga nugat premiun( može i od čokolade)
  • 250g kesten pirea
  • 2 žlice ruma
  • 1 vanilija šećer
  • 80g šećera
  • 100g mljevenih keksa (Petit Beuerre)

Priprema

  1. Od svih sastojaka zamjesiti tijesto i ostaviti ga u hladnjaku 1 sat da odmara.
  2. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak staviti da zakuha. U zakuhalo mlijeko usipati razmućeni puding, mješajući kratko kuhati dok se ne zgusne. Skinuti s vatre i ostaviti da se prohladi.
  3. U mlaki puding umiješati kesten pire, rum, vanilija šećer, šećer i mljevene kekse( ako je nadjev pregust dodati malo mlijeka). Dobro izmješati i ostaviti u hladnjaku do upotrebe.
  4. Tijesto razvaljati i okruglom modlicom ili čašom izrezivati krugove, na sredinu staviti žličicu nadjeva, preklopiti rubove te ih lagano pritisnuti prstima.
  5. Peći u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva, oko 15-20 min, ovisno o pečnici.

Posluživanje: Još tople uvaljati u šećer u prahu, po želji umoćiti u rastopljenu čokoladu.Ukoliko koristite zaslađeni kesten pire iz nadjeva izostavite šećer.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina