Podravka

Džem šipak

Podravka dzem sipak 860g hr rs me mk

Limunove ploške

Oblatne mnogi vole, ali ih se ne odvažuju pripremati kao da je to komplicirano. Štoviše, vrlo je jednostavno, valja se samo odvažiti: prirediti kremu, premazati, slagati, ostaviti da opterećeno stoji – gdje su one debele knjige? – i lijepo narezati.

  • 35 min
  • Jednostavno
Limunove ploške

Sastojci

Za kremu

  • 4 žumanca
  • 150 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 1 limun
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu

Priprema

  1. Žumanca, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Nakon skidanja s vatre miješajte dok se ne ohladi.
  2. Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u ohlađenu kremu. Oblatnu premažite polovicom kreme. Na nju stavite drugu oblatnu i premažite je džemom od šipka.
  3. Na treću oblatnu stavite preostalu kremu i poklopite je zadnjom oblatnom. Dobro je pritisnite i opteretite nekoliko sati, a zatim kolač stavite u hladnjak.

Posluživanje: Ohlađeni kolač narežite na kocke, ploške ili rombove.

Savjet: Kremom ili džemom premažite one strane oblatni koje imaju veća udubljenja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 347 kcal / 1.450 kJ
Masti 15,28 g
Ugljikohidrati 53,09 g
Vlakna 0,67 g
Bjelančevine 2,27 g
Sol 0,57 g
Vitamin A 748,68 μg
Vitamin D 23,93 μg
Vitamin C 7,14 mg
Niacin 1,06 mg
Kalij 58,87 mg
Kalcij 49,78 mg
Fosfor 94,73 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Masline

Cure sline od masline