Mamin kolač

Lijevani kolači prava su mala škola maštanja. Mame ih uistinu umiju umiješati takoreći ni od čega, a umiju ih nadograditi u veliku, raskošnu slasticu.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Mamin kolač

Sastojci

Za posipavanje

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Grožđice namočite u rumu.
  2. U brašno umiješajte prašak za pecivo i cimet pa naizmjenično s uljem i mlijekom dodajite jajima. Na kraju umiješajte džem od jagoda, koji ste pomiješali s limunovim sokom i grožđicama.
  3. U duguljasti kalup (30×10 cm) položite papir za pečenje i izlijte smjesu. Površinu pospite sjeckanim orasima i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta.

Posluživanje: Mamin kolač poslužite posut šećerom u prahu.

Savjet: Umjesto oraha koristite lješnjake ili bademe narezane na listiće.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima