Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Tuna mediteran

Tuna je jedna od zbunjujućih namirnica. Jedna od onih koja je najbolja kada se pripremi na najjednostavniji način, kao u ovom receptu - u Vegeta mediteranskoj marinadi s dodatkom bijelog vina i maslinova ulja. Pripremljenoj na roštilju pridodajte tikvice i ploške limuna.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Tuna mediteran

Sastojci

  • 4 deblja fileta tune (4x300 g)

Za marinadu

  • 50 ml bijelog vina
  • 2 Vegeta mediteranske marinade (2x90 ml)
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  1. Tunu nakapajte vinom, premažite marinadom i zalijte maslinovim uljem. Ostavite je marinirati u hladnjaku 30 minuta.
  2. Mariniranu tunu ispecite na roštilju da u sredini ostane ružičaste boje.

Posluživanje: Poslužite toplo s ploškama limuna i pečenim tikvicama s roštilja.

Savjet: Posluženu tunu dodatno još pokapajte maslinovim uljem.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 725 kcal / 3.031 kJ
Masti 43,69 g
Ugljikohidrati 5,09 g
Vlakna 0,00 g
Bjelančevine 70,75 g
Sol 0,29 g
Vitamin A 6.552,00 μg
Vitamin D 645,00 μg
Niacin 39,01 mg
Pantotenska kiselina 3,15 mg
Kalij 765,97 mg
Fosfor 764,03 mg
Magnezij 151,25 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Gulaš

Inspirirani tradicijom