Pastrva na engleski način
- Recept by coolinarika.com -Kada su engleski kuhari svoje tradicionalno jednostavno riblje jelo začinili Vegetom, i njima i nama učinilo se izvrsnim, toliko dobrim da ga uvrstimo i u odabrane Vegetine recepte.

Priprema
- Pastrve očistite, operite i posušite papirnim ubrusom pa malo posolite. U limunovu soku razmutite Vegetu pa tom mješavinom dobro natrljajte ribe iznutra i izvana.
- Posložite ih u vatrostalnu zdjelu namazanu maslacem, podlijte s 50 ml vode te pospite nasjeckanim vlascem. Pecite pokriveno aluminijskom folijom u pećnici zagrijanoj na temperaturi od 180-200°C oko 20-25 minuta.
- U međuvremenu na preostalom maslacu kratko popecite krušne mrvice pa ih prelijte preko već skoro pečene ribe.
- Vratite u pećnicu i još kratko zapecite.
Posluživanje: Pastrvu pospite nasjeckanim peršinom, ukrasite limunom i poslužite s kuhanim krumpirom.
Savjet: Po želji, uz preljev od maslaca i mrvica možete dodati i izmiješano kiselo vrhnje pa sve još kratko zapeći u pećnici. Time ćete dodatno obogatiti ovo ionako ukusno i zanimljivo jelo.
Mala tajna: Pri čišćenju pastrvu nemojte puno ispirati kako biste sačuvali vlažnost kože pa ona pri pečenju neće pucati.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 425 kcal / 1.777 kJ |
---|---|
Masti | 26,46 g |
Ugljikohidrati | 11,25 g |
Vlakna | 0,45 g |
Bjelančevine | 34,56 g |
Sol | 0,86 g |
Vitamin A | 1.030,57 μg |
Vitamin D | 15,78 μg |
Vitamin C | 16,89 mg |
Niacin | 15,91 mg |
Kalij | 841,77 mg |
Kalcij | 146,32 mg |
Fosfor | 458,02 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |