Brzinska mesna štruca

Pošto sam bio vrlo tanak s vremenom a sinu je bio rođendan odlučio sam na brz i jednostavan način napraviti ovu prefinu roladu...vjerojatno će neki zamjeriti jer je rađena samo s fantom za kosani odrezak,ali ovo je samo prijedlog kako na brzinu napraviti nešto ako vam se naglo najave gosti...naravno mašta može svašta i svatko može raditi varijacije na tu tamu :))))

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Brzinska mesna štruca

Sastojci

  • 500 gr miješanog mljevenog mesa
  • 1 vrečica podravka fant za kosani odrezak
  • 200 gr šunke za pizzu
  • 200 gr sira (gauda,edamac...)
  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema

  1. Na lisnato tijesto stavite mljeveno meso koje ste pomiješali s fantom za kosani odrezak...

  2. ...po mesu naslažite šunku za pizzu i sir...

  3. ..lijepo zarolajte...

  4. ...premažite jajem i ako volite možete posipati sezamom....

  5. ...i ispecite u pečnici na 180°C oko 40 minuta...


  6. ...možete je poslužiti i toplu i hladnu ...

  7. Verzija sa jajima i hrenovkama

Posluživanje: POslužiti možete uz francusku salatu ili zelenu salatu...a samo punjenje možete napraviti i s šampinjonima,možete staviti unutra kuhana jaja...jednostavno samo se prepustite mašti... Navedeni sastojci su dovoljni za dvije mesne štruce... dobar tek!!!!  

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.