Lagani kolač prepun voća

Voćni kolač iznenadit će vas iznova jer slatki plodovi čine taj moment lijepog iznenađenja čarobnim no kada se umiješa umak s marmeladom od đumbira slastica će vas "zagrliti" sa svom ljubavlju od koje je nastala.

  • 75 min
  • Jednostavno
Lagani kolač prepun voća

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s 50 g šećera, praškom za pecivo i soli.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Uz miješanje postupno dodajte šećer i vanilin šećer.
  3. Kad se šećer otopi i smjesa postane glatka, dodajte liker i sok limuna. Zatim pomoću lopatice postupno umiješajte pripremljeno brašno.
  4. Kalup za kolač Ǿ 22 cm s rupom u sredini i visokim ravnim stranicama premažite lagano uljem. Smjesu pažljivo nanesite u kalup tako da vam ne ostane zraka.
  5. Površinu poravnajte i kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 40 minuta. Drvenim štapićem provjerite da li je pečeno.
  6. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi. Tankim nožem odvojite tijesto od kalupa i izvadite. Sredinu kolača napunite narezanim voćem.
  7. Za umak, marmeladu pomiješajte s toplom vodom da dobijete umak. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga i miješajte da dobijete čvrsti šlag.

Posluživanje: Kolač s voćem pospite listićima badema i poslužite s voćnim umakom i šlagom.

Savjet: Kolač možete pripremiti u duguljastom kalupu, a u tom slučaju dno prekrijte papirom za pečenje da se lakše izvadi.

Kruh

Kruh naš svagdašnji