File lososa s povrćem u umaku od zelenog papra

Odrezak lososa s povrćem u umaku od zelenog papra, jamči tanjur bogat vitaminima, začinima, bjelančevinama i omega-3 masnih kiselinama.

  • 40 min
  • Jednostavno
File lososa s povrćem u umaku od zelenog papra

Sastojci

Priprema

  1. Zeleni papar prelijte s malo vode i ostavite neka odstoji 30 - 60 minuta.
  2. Šparoge očistite od zadebljanih dijelova, mahune očistite i narežite na veće komade a mrkvu narežite.
  3. U vrelu posoljenu vodu stavite mrkvu i kuhajte 10 minuta, dodajte šparoge i mahune te kuhajte još 5 minuta.
  4. Losos očistite od kože i kostiju, narežite na 4 komada i lagano posolite morskom soli.
  5. U tavi na zagrijano maslinovo ulje stavite losos i pecite po 2 minute sa svake strane.
  6. Na zagrijani maslac dodajte prethodno namočeni zeleni papar i brašno te uz miješanje kratko popržite.
  7. Zalijte mlijekom i vodom i uz neprekidno miješanje pjenjačom pustite neka zakipi.
  8. Kad se umak zgusne, dodajte naribani sir i miješajte pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom.

Posluživanje: Pržene filete prelijte umakom, dodajte kuhano povrće i poslužite.

Savjet: Brašno možete zamijeniti Gussnelom Dolcela kojeg otopite u malo vode i uz miješanje dodajte mlijeku i vodi (kao puding) pa miješajte pjenjačom dok ne zakipi. Na kraju još kratko prokuhajte.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!