Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče
- Recept by coolinarika.com -Uživanje u ovom ukusnom kolaču žutih nijansi južnoameričkog sunca odlično će upotpuniti i okusno zaokružiti rashlađeni umak od naranče i svježe voće.

Priprema
- Jaja, ulje, slatko vrhnje i koricu naranče promiješajte.
- Dodajte kukuruzno brašno pomiješano s glatkim brašnom, bademima, šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
- Smjesu promiješajte i izlijte u tepsiju (32x20 cm) koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
- Jednu naranču operite u toploj vodi, narežite, dodajte sok druge naranče i vodu.
- Sve kuhajte oko 15 minuta, a zatim usitnite u pire, dodajte šećer i još kuhajte dok umak ne dobije željenu gustoću.
Posluživanje: Kolač poslužite s ohlađenim umakom od naranče i svježim voćem (banana, ananas...).
Savjet: Koristite domaće naranče, tanke kore koje su vrlo aromatične.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 243 kcal / 1.016 kJ |
---|---|
Masti | 11,44 g |
Ugljikohidrati | 32,94 g |
Vlakna | 1,41 g |
Bjelančevine | 3,97 g |
Sol | 0,02 g |
Vitamin A | 217,01 μg |
Vitamin D | 5,96 μg |
Vitamin E | 6,60 mg |
Vitamin C | 4,45 mg |
Vitamin B6 | 0,05 mg |
Vitamin B12 | 0,12 μg |
Kalij | 117,43 mg |
Kalcij | 108,48 mg |
Fosfor | 167,18 mg |
Magnezij | 28,39 mg |
Cink | 0,48 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |