Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!

Povrtna salata za zimske dane

Kao što joj i sam naziv govori, ovu salatu nemojte zanemariti u zimskim danima iz nekoliko razloga - hranjivosti, fantastičnog okusa i efektnog izgleda.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Povrtna salata za zimske dane

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte "al dente" u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Ohlađenu tjesteninu pomiješajte s mahunama, kukuruzom šećercem, feta sirom narezanim na kockice, na male kockice narezanim krastavcima i maslinama te prelijte preljevom.
  3. Za preljev pomiješajte jogurt sa senfom, maslinovim uljem, soli i koprom.

Posluživanje: Salatu prelijte preljevom, pospite grubo mljevenim šarenim paprom i poslužite.

Savjet: Za ovu salatu možete upotrijebiti i tjesteninu u bojama, pa će salata biti još atraktivnija.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 640 kcal / 2.675 kJ
Masti 49,75 g
Ugljikohidrati 29,02 g
Vlakna 3,92 g
Bjelančevine 21,06 g
Vitamin A 689,21 μg
Vitamin D 25,17 μg
Vitamin E 5,01 mg
Kalij 400,52 mg
Kalcij 555,78 mg
Fosfor 463,01 mg
Magnezij 49,36 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Tjestenina

Svestrana Talijanka