Gulaš s kobasicama i gljivama u bundevi

Gulaš je jedno od omiljenih jela sa žlicom. Obogaćen kobasicama i gljivama čini kompletan obrok, a poslužen u „tanjuru“ od izdubljene bundeve, kulinarski doživljaj postavlja na novu razinu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Gulaš s kobasicama i gljivama u bundevi

Sastojci

Priprema

  1. Kranjske kobasice narežite na deblje ploške.
  2. Na zagrijanom ulju kratko popecite na kockice narezani špek i kobasice. Dodajte gljive, ovisi o vrsti krupnije narezane i uz miješanje zajedno popecite.
  3. Podlijte vinom, dodajte Passatu, vodu da prekrije sadržaj i pustite neka zavri.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, a potom posolite, popaprite i pospite peršinom.
  5. Za pripremu zdjelice od bundeve, bundevu prerežite po pola, očistite od sjemenki i zapecite u pećnici oko 15 minuta na 200 °C pritom pazeći da previše ne omekša i izgubi oblik, čvrstinu potrebnu za zdjelicu.
  6. Gulaš poslužite u zdjelicama od bundeve.

Posluživanje: Prilikom posluživanja dodajte žlicu kiselog vrhnja.

Savjet: Koristite muškatnu bundevu Hokaido koja nema previše debele stijenke te je najčešće oblika zdjelice. Kako jedete gulaš pojest ćete i stijenke zdjelice.

Gulaš

Inspirirani tradicijom