Vegeta

Slatka paprika - mljevena crvena začinska

Vegeta maestro slatka paprika 100g 3d

Janjetina sa špinatom

Mlada janjetina i špinat pravo su proljetno osvježenje na vašem stolu. Jednostavnost pripreme ovog bugarskog jela u kombinaciji s odabranim začinima zadovoljit će i istančane gastronomske ukuse.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Janjetina sa špinatom

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na komade i stavite na zagrijano ulje.
  2. Kad se malo zapeče, pokrijte i na laganoj vatri pirjajte dok meso ne omekša.
  3. Meso tijekom pirjanja pospite Vegetom. Dodajte grubo narezan špinat, mladi luk narezan na kolutiće, protisnuti češnjak, crvenu mljevenu papriku i zalijte vodom (oko 300 ml).
  4. Poklopljeno pirjajte na laganoj vatri dok ne zakuha i još 5 minuta, posolite po potrebi, a na kraju pospite peršinom.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Možete koristiti meso od buta ili rebarca, ali u oba slučaja jelo će biti brzo gotovo ako upotrijebite mladu janjetinu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 455 kcal / 1.902 kJ
Masti 23,37 g
Ugljikohidrati 5,00 g
Vlakna 3,48 g
Bjelančevine 55,22 g
Sol 1,86 g
Vitamin A 8.474,99 μg
Vitamin D 30,00 μg
Vitamin E 12,15 mg
Niacin 27,52 mg
Kalij 1.423,69 mg
Kalcij 146,41 mg
Fosfor 536,96 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće