Janjetina sa špinatom

Mlada janjetina i špinat pravo su proljetno osvježenje na vašem stolu. Jednostavnost pripreme ovog bugarskog jela u kombinaciji s odabranim začinima zadovoljit će i istančane gastronomske ukuse.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Janjetina sa špinatom

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na komade i stavite na zagrijano ulje.
  2. Kad se malo zapeče, pokrijte i na laganoj vatri pirjajte dok meso ne omekša.
  3. Meso tijekom pirjanja pospite Vegetom. Dodajte grubo narezan špinat, mladi luk narezan na kolutiće, protisnuti češnjak, crvenu mljevenu papriku i zalijte vodom (oko 300 ml).
  4. Poklopljeno pirjajte na laganoj vatri dok ne zakuha i još 5 minuta, posolite po potrebi, a na kraju pospite peršinom.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Možete koristiti meso od buta ili rebarca, ali u oba slučaja jelo će biti brzo gotovo ako upotrijebite mladu janjetinu.

Začini inspiracije

Monozačini