Povrće iz pećnice

Bogatstvo prirode u jednom, bio bi jednostavan opis ovog recepta. Obilje povrća koje možete poslužiti uz kruh, slani ovčji sir ili meso. Izbor je na vama, kao i inačice ovog recepta prema sezonskom povrću.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Povrće iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Patlidžan i oguljeni krumpir narežite na veće kocke (2, 5 cm).
  2. Dodajte grašak, mahune i sitno nasjeckani luk.
  3. Vegetu pomiješajte s oko 150 ml vode i kratko prokuhajte.
  4. Pripremljeno povrće prelijte pripremljenom Vegetom, sjeckanom rajčicom i peršinom.
  5. U vatrostalnu zdjelu stavite povrće, po njemu rasporedite papriku narezanu na trakice i tikvice narezane na kolutiće. Preko svega stavite na ploške narezanu rajčicu, lagano posolite, poparite i sve prelijte maslinovim uljem.
  6. Posudu prekrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta, zatim otkrijte posudu i pecite još 30-40 minuta.

Posluživanje: Povrće poslužite toplo ili hladno.

Savjet: U ovo jelo možete umiješati i svježu bamiju.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh