Sočni kolač s jabukama

Egzotični začini – vanilija i cimet izvrsno se slažu s domaćom jabukom u ovom osvježavajućem i sočnom kolaču. Podloga od keksa ubrzava pripremu, a šlag pojačava završni dojam.

  • 30 min
  • Jednostavno
Sočni kolač s jabukama

Priprema

  1. U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite neka voda zakipi.
  2. U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
  3. U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
  4. U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano miješanje.
  5. Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak keksa i prelijte ostatkom smjese.
  6. Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
  7. Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.

Posluživanje: Kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet: Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži