Kakao kolač s voćnim preljevom
- Recept by coolinarika.com -Kolač od kakaa s dodatkom voćnih nota u obliku preljeva od jagoda ili malina bit će jednostavno rješenje kada se uželite slatkog.
Priprema
Glatko i oštro brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pomiješajte. Jaja i šećer izmiješajte električnom miješalicom i dodajte ohlađenu kavu koju ste prije toga pripremili s vrućom vodom. Smjesi od jaja zatim dodajte mlijeko. Na kraju umiješajte rastopljeni maslac i pripremljene praškaste komponente. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (30×17 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje: Poslužite s preljevom od jagoda koji ćete pripremiti tako da džem zagrijete, dodate malo vode da dobijete gusti sirup koji zatim prelijete preko narezanog kolača.
Savjet: Preljev možete pripremiti od svježih jagoda ili malina u vrijeme kad je njihova sezona dozrijevanja.