Kakao kolač s voćnim preljevom

Kolač od kakaa s dodatkom voćnih nota u obliku preljeva od jagoda ili malina bit će jednostavno rješenje kada se uželite slatkog.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Kakao kolač s voćnim preljevom

Sastojci

Za kolač

Za preljev

Priprema

  1. Glatko i oštro brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pomiješajte.
  2. Jaja i šećer izmiješajte električnom miješalicom i dodajte ohlađenu kavu koju ste prije toga pripremili s vrućom vodom.
  3. Smjesi od jaja zatim dodajte mlijeko. Na kraju umiješajte rastopljeni maslac i pripremljene praškaste komponente.
  4. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup (30×17 cm).
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Poslužite s preljevom od jagoda koji ćete pripremiti tako da džem zagrijete, dodate malo vode da dobijete gusti sirup koji zatim prelijete preko narezanog kolača.

Savjet: Preljev možete pripremiti od svježih jagoda ili malina u vrijeme kad je njihova sezona dozrijevanja.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa