Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Pečena janjetina s rižom i pinjolima

Pečena mlada janjetina s ružmarinom uvijek je pravo iskušenje za svako gurmansko nepce. Prilog od riže s hrskavim pinjolima samo će joj dati na mediteranskom štihu.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pečena janjetina s rižom i pinjolima

Sastojci

Za janjetinu

Za prilog

Priprema

  1. Meso operite, posolite i ostavite stajati 1-2 sata.
  2. Natrljajte ga ružmarinom, popaprite i zalijte uljem. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 1, 5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlijevanje vodom.
  3. Rižu prelijte vrućom vodom i ostavite stajati oko sat vremena, nakon čega je dobro ocijedite. Vodu sačuvajte.
  4. Na zagrijani maslac stavite rižu i malo je popecite.
  5. Dodajte Vegetu, sol, papar i zalijte vodom koja je ostala nakon cijeđenja riže.
  6. Kuhajte na laganoj vatri u pokrivenoj posudi dok se tekućina ne upije (oko 10 minuta). Vatru ugasite, pa ostavite rižu stajati oko 15 minuta.
  7. Za to vrijeme u teflon tavi popecite pinjole koje potom umiješajte u rižu.

Posluživanje: Pečeno meso narežite i poslužite s prilogom od riže i pinjola.

Savjet: Janjetinu možete poslužiti i s drugim prilogom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 1090 kcal / 4.556 kJ
Masti 51,91 g
Ugljikohidrati 45,25 g
Vlakna 1,05 g
Bjelančevine 105,75 g
Sol 2,13 g
Vitamin A 241,50 μg
Vitamin D 16,31 μg
Vitamin E 123,25 mg
Niacin 52,43 mg
Kalij 1.540,25 mg
Kalcij 54,51 mg
Fosfor 1.057,20 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.