Pečena janjetina s rižom i pinjolima
- Recept by coolinarika.com -Pečena mlada janjetina s ružmarinom uvijek je pravo iskušenje za svako gurmansko nepce. Prilog od riže s hrskavim pinjolima samo će joj dati na mediteranskom štihu.

Priprema
- Meso operite, posolite i ostavite stajati 1-2 sata.
- Natrljajte ga ružmarinom, popaprite i zalijte uljem. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 1, 5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlijevanje vodom.
- Rižu prelijte vrućom vodom i ostavite stajati oko sat vremena, nakon čega je dobro ocijedite. Vodu sačuvajte.
- Na zagrijani maslac stavite rižu i malo je popecite.
- Dodajte Vegetu, sol, papar i zalijte vodom koja je ostala nakon cijeđenja riže.
- Kuhajte na laganoj vatri u pokrivenoj posudi dok se tekućina ne upije (oko 10 minuta). Vatru ugasite, pa ostavite rižu stajati oko 15 minuta.
- Za to vrijeme u teflon tavi popecite pinjole koje potom umiješajte u rižu.
Posluživanje: Pečeno meso narežite i poslužite s prilogom od riže i pinjola.
Savjet: Janjetinu možete poslužiti i s drugim prilogom.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 1090 kcal / 4.556 kJ |
---|---|
Masti | 51,91 g |
Ugljikohidrati | 45,25 g |
Vlakna | 1,05 g |
Bjelančevine | 105,75 g |
Sol | 2,13 g |
Vitamin A | 241,50 μg |
Vitamin D | 16,31 μg |
Vitamin E | 123,25 mg |
Niacin | 52,43 mg |
Kalij | 1.540,25 mg |
Kalcij | 54,51 mg |
Fosfor | 1.057,20 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |