Gnijezda s tunom

Tjesteninu tagliatelle lako možete oblikovati u gnijezda, a maštovito posluženo jelo s tunom i tikvicama primamljivo je već na prvi pogled.

  • 20 min
  • Jednostavno
Gnijezda s tunom

Priprema

  1. Sve zajedno zagrijte.
  2. Tjesteninu izvadite šupljom žlicom, pustite da se ocijedi i stavite na tanjur za posluživanje.
  3. Tagliatelle stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte ih 6 – 8 minuta. Ne miješajte kako bi tijesto zadržalo oblik gnijezda.
  4. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite tikvice narezane na kockice.
  5. Lagano ih posolite, pospite svježe mljevenim paprom i dodajte tunu.

Posluživanje: Preko toplog tijesta u obliku gnijezda stavite pripremljenu tunu s blagim ajvarom i poslužite. Sve pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet: Ako tijesto nije zadržalo oblik, oblikujte ga pomoću vilice.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja