Eva

Tuna salata Mexicana

Eva tuna salata mexicana

Tortilje Mexicana

Tuna salata Mexicana pripremljena je od komadića tune i povrća koje karakterizira meksičku kuhinju: crveni grah, kukuruz i paprika. Umotate li je u tortilje s tikvicama i topljenim sirom, dobit ćete onaj blago pikantni okus alla mexicana za samo 30-tak minuta. Vrijedi kušati.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 1;2 osoba
Tortilje Mexicana

Sastojci

  • 100 g tikvica
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 gotove tortilje
  • 1 Eva tuna salata Mexicana
  • 40 g naribanog sira (ementaler, edamer)

Za posipavanje

  • 40 g naribanog sira (ementaler, edamer)

Priprema

  1. Tikvice operite, osušite, narežite na kockice, pa ih popecite na teflon tavi na maslinovom ulju.
  2. Na svaku tortilju stavite pola limenke tuna salate Mexicana, pola količine popečenih tikvica i sira te zamotajte.
  3. Pripremljene tortilje pospite sirom i zagrijte u pećnici toliko da se sir otopi.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto tikvica možete, po želji, upotrijebiti bilo koje drugo povrće.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 413 kcal / 1.726 kJ
Masti 29,80 g
Ugljikohidrati 18,74 g
Vlakna 3,79 g
Bjelančevine 18,76 g
Sol 1,79 g
Vitamin A 599,32 μg
Vitamin D 14,40 μg
Vitamin E 1,84 mg
Niacin 2,88 mg
Kalij 239,24 mg
Kalcij 345,41 mg
Fosfor 312,12 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Paštete

Kruha i igara!